Hoe kom je weer in contact met jezelf (als je je hele leven al een masker draagt)

Pin It
 • Voel je dat het tijd wordt om dat los te laten wat niet langer werkt?
 • Ben je een gevangene geworden van je eigen levensstijl (die je niet langer meer ondersteunt?)
 • Voel je je vaak overweldigd?
 • Voelt alles als een last?
 • In plaats van dat je je creatief, open en enthousiast voelt, voel je je  leeggezogen?
 • Je hebt alle ruimte en luxe om mooie dingen te creëren maar er komt niks uit je handen (en daar voel je je dan weer schuldig over)

Je wilt zo graag vooruit maar het lijkt wel alsof iets je tegenhoudt.

Het is alsof je een grote zak met stenen met je meedraagt.

Voor je gevoel sta je stil. Soms heb je zelfs het gevoel alsof je achteruitgaat (terwijl je al zoveel innerlijk werk hebt verricht). Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe kom je weer in contact met jezelf (als je je hele leven al een masker draagt)

Hoe je weer voor jezelf kunt kiezen (zonder je een BITCH te voelen)

Pin It

‘Wie betaalt, wie bepaalt’ schreef Margriet Spijksma (die een eigen coachbureau heeft) in haar laatste nieuwsbrief.

Ik moest lachen. ‘Zo, die durft rake thema’s/dilemma’s aan te kaarten’ Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe je weer voor jezelf kunt kiezen (zonder je een BITCH te voelen)

Het roer om. Ken jezelf (10 tips)

Pin It

Astronaut, danseres, dokter, actrice. Weet jij nog wat je wilde worden toen je klein was? Het beeld van onze droombaan verandert nogal eens. Gewoon omdat je leven verandert en je jezelf beter leert kennen. Je leert waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Vaak zijn dat dezelfde dingen, want hoe beter je ergens in bent, hoe leuker het is om te doen. En daar draait het ook om: plezier hebben in je werk. Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Het roer om. Ken jezelf (10 tips)

3 dingen waar vrouwelijke professionals halverwege hun carrière spijt van hebben

Pin It

Al acht jaar focus ik mij op vrouwelijke professionals die vastlopen in hun (werkende) leven.

Ik help deze vrouwen, die tijdelijk vastlopen, weer hun talenten te vinden, hoe ze deze kunnen toepassen in hun relaties en (werkende) leven, hoe om te gaan met de frustraties die ze onderweg tegenkomen en om dieper te graven welk werk nu echt bij hun past. Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor 3 dingen waar vrouwelijke professionals halverwege hun carrière spijt van hebben

Leuk hoor carrière. Maar hoe ga ik dat combineren met mijn gezin? (5 echte oorzaken die ambitie bij vrouwen verminderen)

Pin It

‘Babette is gek geworden’

In een bekend koffietentje in Amsterdam bespreken twee vrouwen de laatste roddels.

Na de hele dag met luiers bezig te zijn geweest snakken ze naar wat gezelligheid en (volwassen) mensen die in staat zijn om hele zinnen eruit te gooien. Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Leuk hoor carrière. Maar hoe ga ik dat combineren met mijn gezin? (5 echte oorzaken die ambitie bij vrouwen verminderen)

Hoe veel vrouwen van jongs af aan al focussen op dat waar ze niet goed in zijn

Pin It
 • Twijfel jij vaak over jezelf?
 • Wil je graag iets nieuws ondernemen maar word je tegenhouden door een angst voor het onbekende?
 • Durf jij niet voor die baan en of rol  te gaan die je echt leuk vindt?

Dat is niet zo gek.

We leren van jongs af aan vooral te kijken naar wat niet goed is (aan onszelf)

 • Van jongs af aan zijn we getraind om op te passen voor ‘gevaar’
 • Ouders kijken naar onze rapporten en focussen vooral op die vakken waar we laag op scoren.
 • Werkgevers focussen vooral op onze zwakke punten en bespreken deze tijdens je jaarlijkse beoordelingsgesprek.
 • We krijgen eerder tips dan complimenten
 • Als je vastbesloten bent om je baan op te zeggen maar dan overspoeld wordt met waarschuwingen en goedbedoelde adviezen van vrienden, ouders en collega’s: ‘als ik jou was zou ik het niet doen, stel je voor dat het mislukt?

‘Pas op’, ‘niet doen’, ‘afblijven’.

Er is onderzoek gedaan naar de manier waarop ouders omgaan met drie a vier jaar oude kinderen (uit het boek: ‘Huh’. De techniek van het omdenken geschreven door Berthold Gunster) De kinderen droegen opnameapparatuur en de opmerkingen van de ouders werden verdeeld in drie categorieën: is het bekrachtigend, positief of is het waarschuwend negatief? Ter ontsteltenis van de onderzoekers bleek meer dan 85 procent van de opmerkingen van de ouders te vallen in de laatste categorie: ‘niet doen’, ‘afblijven’ en ‘pas op’. Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe veel vrouwen van jongs af aan al focussen op dat waar ze niet goed in zijn

Doe deze 5 dingen niet als je gelukkig wilt worden in je baan

Pin It

Ik weet precies hoe ongelukkig jij je voelt. Ik heb er ook jarenlang rondgelopen, in corporateland. In mijn nette pantalon en een saaie blouse. De hele dag op mijn kont naar een stom beeldscherm kijken. Uit je vel springen van gebrek aan beweging. Stomme opdrachten, stomme baas. Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Doe deze 5 dingen niet als je gelukkig wilt worden in je baan

De top 10 ‘aha’ momenten van vrouwen die hun talenten leren managen

Timothy Ferriss, auteur van 'Een werkweek van 4 uur', slaagde erin om allerlei experts te spreken, van bekende sterren als Jamie Foxx, Kevin Costner, Edward Norton en Arnold Schwarzenegger tot atleten, special agents, toppsychologen en biochemici, en vroeg naar hun inspiratie en motivatie.In zijn nieuwe zelfhulpboek, 'Fit, rijk en slim', deelt hij zijn uitgebreide onderzoek met deze top performers. Hij kwam in ieder geval tot de volgende conclusie: 

"Humans are imperfect creatures.You don't have succes because you have no weaknesses; you succeed because you find your unique strengths and focus on developing habits around them."

Na 8 jaar honderden ambitieuze vrouwen gecoacht te hebben kan ik mij helemaal aansluiten bij de top 10 lijst die Vicky Haverson, Directrice of Strengths Based Development, heeft samengesteld en bij de visie van Tim Ferris. De volgende lijst bestaat uit 10 'aha' momenten die vrouwen hebben wanneer ze niet alleen hun echte talenten ontdekken maar ook leren toepassen in hun (werkende) leven.

 • Wat jou makkelijk afgaat is een grote uitdaging voor andere mensen: onze talenten nemen we als vanzelfsprekend aan omdat ze voor ons zo natuurlijk aanvoelen.We denken en nemen aan dat waar wij energie uithalen en goed in zijn iets is waar iedereen goed in is. Als mensen zich bewust worden dat dat niet zo is dan is dat een echte Eye-opener. 
 • Je oordeelt andere mensen via je eigen 'talenten' lens: onze talenten beïnvloeden hoe wij de wereld zien. Ze beïnvloeden onze manier van denken, voelen, gedragen en wat voor vragen wij stellen. Omdat onze talenten zo natuurlijk aanvoelen, denken we dat andere mensen ook zo denken, voelen, gedragen en dezelfde behoeftes hebben. Als andere mensen zich niet zo gedragen, voelen en denken als wij, zijn we getriggert en voelen we ons gefrustreerd en laten we 'giftig' gedrag zien.
 • ​Je talenten hebben behoeften: wanneer we niet in de behoeften van onze talenten worden voorzien raken we gefrustreerd omdat er niet aan onze verwachtingen wordt voldaan (dat geldt voor zowel de verwachtingen die we van onszelf hebben als de verwachtingen die we naar anderen toe hebben). Als we hier ons niet bewust van zijn kan dit ervoor zorgen dat de kraan van onze talenten te ver open staat (onze talenten worden onze zwakke punten). Daarmee maken we niet alleen maar ons eigen leven moeilijk maar ook dat van de mensen om ons heen. Net zo goed dat onze top 12 talenten ons energie kunnen geven kunnen ze ons dus net zo goed 'frustreren'. Dit kan veroorzaakt worden door zowel wat we van onszelf verwachten (interne triggers) als wat we van anderen verwachten (externe triggers). Pas als we inzicht krijgen in deze 'triggers' en we leren hoe we onze talenten kunnen managen, maken we onze zwakke punten minder belangrijk.
 • Focussen op daar waar je geen talent/aanleg voor hebt is zonde van je tijdieder van ons heeft ook een 'gebied' waar hij of zij totaal geen aanleg voor heeft. En als je te veel van deze dingen dagelijks op je agenda hebt staat dan kost dat ontzettend veel energie. De dingen waar je geen aanleg voor hebt stel je vaak uit. Je voelt een innerlijke weerstand om ermee aan de slag te gaan. Het zijn de dingen die ons hoofdpijn geven en die voor een 'fuzzy' brein zorgen als we ermee bezig zijn. Het ontdekken van je talenten vraagt niet van je dat je je zwakke punten verwaarloosd. Het gaat erom dat je je zwakke punten leert managen, je kwetsbaar opstelt en open blijft staan om jezelf beter te begrijpen en zo stap voor stap manieren vindt om ermee om te leren gaan. Vaak zijn zwakke punten ook talenten die je nog niet goed hebt leren managen. 
 • De mensen die je frustreren hebben vaak talenten waar jij een 'blinde vlek' voor hebt: we hebben allemaal te maken met mensen die ons frustreren. De mensen die ons irriteren en in een andere taal lijken te praten hebben talenten die we niet begrijpen. Hun talenten zitten niet onze  (talenten) lens, zodat we niet kunnen zien waar zij 'vandaan' komen. We hebben er moeite mee om hun 'standpunt' en visie te begrijpen. Deze talenten van anderen zijn vaak talenten waar wij nu van nature geen aanleg voor hebben. Ook kan het zijn dat als andere mensen je irriteren, het talenten van jou zijn die je nog hebt weggestopt en je daar nog een 'blinde' vlek voor hebt. 
 • ​Ga samenwerken met mensen die talenten in huis hebben waar jij een blinde vlek voor hebt: wanneer we inzicht krijgen in onze blinde vlekken, zien we ook in, met wie we het beste kunnen samenwerken. Zij hebben een visie die wij simpelweg niet kunnen zien, wat ons weer een mogelijkheid geeft om nieuwsgierig te worden naar deze mensen en ons te ondersteunen bij onze blinde vlekken. 
 • ​Wanneer je je talenten gebruikt voel je meer voldoening: uitvoerig onderzoek heeft laten zien dat het dagelijkse inzetten van je talenten je ontzettend veel voldoening en plezier geeft en het ook nog eens goed is voor je (mentale)gezondheid. Wanneer we ons talenten gebruiken (in zowel onze relaties als in ons werk) voelen we ons in contact staan met onszelf en voelen we ons authentiek. We gedragen ons, hoe we ons ook van binnen daadwerkelijk voelen.
 • Je begrijpt je vrouw/man/vriend/vrienden/ouders/ kinderen/collega's/team/baas op manieren zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Relaties floreren als je jezelf en anderen op een dieper niveau begrijpt. Tony Robbins vertelde in zijn TED Talk 'Why we do what we do' dat de huidige wereld alleen verandert als we begrijpen waarom de ander doet wat hij doet en wat hem of haar drijft. 

Talent is net als een spier die je moet trainen om hem succesvol in te kunnen zetten.

Click to Tweet
 • Je kunt eindelijk in je leven accepteren wie je bent en wie je niet bent: soms hebben de mensen die ik coach er moeite mee om hun talenten te omarmen. Ze zien er de waarde niet van in omdat ze hun hele leven kritiek hebben gekregen op wat ze niet zijn en waar ze niet goed in zijn. Intensieve (talenten) coaching door ervaren talenten experts, laat individuen ervaren dat wat zij de wereld te bieden hebben ook echt uniek is. Talenten coaching helpt je los te laten wie je niet bent en te omarmen wie je wel bent.
 • Iedereen is uniek! Volgens Gallup, is de kans dat we dezelfde top 5 hebben, 1-33 miljoen. Aangezien we ook uit onze top 12-15 bestaan is die kans nog kleiner. Dat maakt ons bijzonder uniek. Vind je niet? 

Jan Bommerez is sinds 1978 actief als professioneel trainer en consultant in Europa, Azië en de Verenigde staten.Hij trainde duizenden verkopers, managers en ondernemers en is bekend om zijn inspirerende lezingen over het menselijk potentieel. In veel van zijn boeken schrijft hij dat maar 10% van de mensen hun menselijk potentieel inzet. 90% van de mensen zullen zelfs nooit iets met hun eigen uniekheid en talenten doen vertelt hij. Zo zonde. Bij welke groep wil jij horen?

You are only a couple of (hidden) strengths away...

Omdat sommige stukken vertaalt zijn uit het Engels zullen er nog meer taal en stijlfouten inzitten dan normaal. Als je eraan stoort, dan nodig ik je uit om het mij te mailen. Het is niet mijn talent om scherp zicht te hebben op stijl en taalfouten. En ik zal daar ook nooit een ster in worden maar ik haal er wel ontzettend veel energie uit om mijn ideeën en visie over talenten met jou te delen via dit blog. Alvast bedankt. En tot de volgende keer. 

Mijn ideeën en kennis stel ik graag voor je open! Een goed begin is om mijn gratis e-book 'Ongelukkig in je loopbaan? 10 tips om uit je comfortzone te stappen' te downloaden. Tevens ontvang je dan tweewekelijks gratis tips en artikelen in je inbox.

Klik hier en er een verschijnt een inschrijfformulier waar je je kunt aanmelden.

Veel leesplezier. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Pin It
Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor De top 10 ‘aha’ momenten van vrouwen die hun talenten leren managen

Ontdek je talenten (promo filmpje)

Pin It

Version 2.0. Own made ‘promo film’ of Serracoaching: Talent Academy voor vrouwen

Ben jij een ambitieuze vrouw en ongelukkig in je loopbaan? En toe aan een carrière switch?

Veel ambitieuze vrouwen zijn onhandig bezig als ze een nieuwe baan willen en of switch willen maken. Ze blijven dromen en zijn jaloers op anderen maar ondertussen blijven ze lekker hangen in hun huidige baan en mopperen ze dat ze graag wat uitdagenders willen. Nieuwsgierig geworden. Wil je weten hoe je het slimmer kunt aanpakken? Check mijn nieuwe demo filmpje of download mijn e-boek: ‘Ongelukkig in je loopbaan? 10 tips om uit je comfortzone te stappen’. Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Reacties uitgeschakeld voor Ontdek je talenten (promo filmpje)

7 vrouwelijke rolmodellen die bewijzen dat het nooit te laat is

Pin It

Voel jij je ooit te oud om het roer om te gooien, een nieuwe carrière te beginnen of een bedrijf op te richten?

Maakt niet uit wat je leeftijd is.

Ik coach vrouwen uit alle leeftijden en of ze nu 23, 30, 50 of 70 zijn. Bijna alle vrouwen vinden zichzelf te oud. Ja zelfs jonge vrouwen van 25 kunnen zichzelf te oud vinden om…. Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coach amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor 7 vrouwelijke rolmodellen die bewijzen dat het nooit te laat is