Hoe je als ambitieuze vrouw meer uit het leven kan halen

Pin It
Hoe haal je als ambitieuze vrouw meer uit het leven

Maak ruimte voor jezelf.

Onderstaand artikel is geschreven door  journaliste Enith Oostlander en is gebaseerd op een interview met mij, een aantal maanden geleden)

Een leuk huis, een gelukkig gezin, een prima baan en een prachtige tijdlijn op Facebook: we hebben vaak alles wat we willen. Toch zijn we continu op zoek naar nog meer geluk en willen we het liefst een grotere tuin, een tweede auto en een nieuwe uitdaging. Maar worden we daar wel echt gelukkiger van?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

5 energiegeheimen waarmee je je vakantiegevoel vast kunt houden.

Pin It

Toen ik onlangs in Zuid Afrika was, maakte ik een wandeling langs de Atlantische oceaan. Van Camps Bay naar Kaapstad. Het was een heldere, windstille, zomerse dag, zo één waarvan je geest zelf ook stil wordt. Er liepen maar weinig mensen en terwijl ik stevig doorstapte, bedacht ik hoe geweldig ik mij voelde. Weg uit de dagelijkse sleur en nog aan het begin van mijn twee weken durende avontuur.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties staat uit voor 5 energiegeheimen waarmee je je vakantiegevoel vast kunt houden.

Serracoaching is aan het groeien en daarom op zoek naar een slimme, doortastende en snel schakelende Virtual Assistant

Pin It
Virtual Assistant

Ik weet nog goed dat ik mij inschreef bij de Kamer van Koophandel in 2011. Met een grote smile liep ik het pand uit. Ik voelde me ontzettend vrij, sterk en energiek. Vanaf dat moment kon ik namelijk alles zelf bepalen.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Een reactie plaatsen

‘Ik wil ook alles uit mijn talenten en mijn leven halen’

Pin It

Mariëlle is een coach die je bewust maakt van wat je nu echt voelt en je laat ontdekken en ervaren wat er nog meer mogelijk is. Bij haar leerde ik om mijn hart te volgen en te focussen wat daarvoor nodig is. Door met haar te werken krijg je inzicht in hoe je het beste uit jezelf haalt, je kijkt naar wat je kunt en hoe je dit kunt inzetten om je doelen te bereiken. Hier krijg je een enorme energie boost van. Ingrid Venner 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Workshop: hoe geef je snel vorm aan je talenten

Pin It
Workshop Talenten

Strengths are your pathway to excellence

Veel vrouwen weten niet hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen

Goede opleidingen en indrukwekkende cv’s ten spijt, vaak weten vrouwen niet eens waar ze goed in zijn en hoe ze het beste uit zichzelf halen. Ze werken ontzettend hard. Houden vele ballen in de lucht. Willen zichzelf bewijzen. En als dan op enig moment die verwachte erkenning niet volgt, raken ze diep teleurgesteld. Dan slaat de twijfel toe over wat ze in huis hebben. Ze verpieteren en passen zich te veel aan de omgeving aan. Kleur verdwijnt uit hun leven. Vaak weten vrouwen heel goed te vertellen waar ze niet zo goed in zijn. Het is daardoor lastig zichzelf te profileren. Duidelijk aangeven wat zij te bieden hebben is nog een enorm groot ding.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

7 manieren om je talenten te verspillen

Pin It
7 manieren om je talenten te verspillen

Vooraf had Marjan zich er toch iets anders van voorgesteld… Aan de knoop in haar maag voelde ze dat het niet goed zat. Waarom had ze daar niet naar geluisterd?

Marjan is zes maanden geleden van baan veranderd, omdat ze ongelukkig werd van haar andere werk en voor haar gevoel haar talenten onbenut liet. Na een loopbaantest gedaan te hebben, besloot ze vol goede moed te solliciteren bij een ander bedrijf.  Uit die test had ze geconcludeerd dat deze nieuwe baan goed bij haar zou moeten passen. Maar nu, na zes maanden, begint haar energie al te dalen en denkt ze:  ”Daar gaan we weer…”.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

5 dingen die gelukkige vrouwen anders doen

Pin It
5 dingen die gelukkige vrouwen anders doen

Wat zijn de universele voorwaarden van geluk? En hoe zorg je dat jouw leven aan zoveel mogelijk van die voorwaarden voldoet? 

Voordelen van geluk

Wat zijn de voordelen van gelukkig zijn? Gelukkige mensen zijn creatiever, pro-actiever, werken beter samen, zien meer mogelijkheden, zijn beter geïnformeerd en nemen het heft in eigen hand. Gelukkige mensen zijn spontaner en echter. Ze voelen zich vrij om zichzelf te zijn. Ze luchten ook hun hart vaker. Kroppen hun emoties niet op, want ze weten dat dat zorgt voor psychisch leed en fysiek ongemak. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe je als ambitieuze vrouw met pit, zacht werken gebruikt om harde resultaten te behalen (10 tips)

Pin It
Hoe je zacht werken gebruikt om harde resultaten te behalen (en 10 zacht werken wijsheden)

Ergens vond ze wel dat ik gelijk had toen ik het had over zacht werken. Maar ze was nog niet overtuigd.

‘Is zacht werken hetzelfde als een 4-urige werkweek?’

Ik hoor het wantrouwen in haar stem.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties staat uit voor Hoe je als ambitieuze vrouw met pit, zacht werken gebruikt om harde resultaten te behalen (10 tips)

Wat is mijn talent: 3 manieren om je leven als empatische vrouw gecompliceerd te maken

Pin It
3 manieren om je leven als empathische vrouw gecompliceerd te maken

“Soms zou ik willen dat ik niet zo gevoelig was”, verzuchtte een deelneemster tijdens een Talentscan. “Ik kan wel erg goed mensen aanvoelen, maar ik voel  dan ook echt álles. En soms heb ik zelf wel eens behoefte aan iemand die naar mij luistert.” Haar stem klinkt verdrietig: “Aan het einde van de dag voel ik mij uitgeput.” 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Veel ambitieuze vrouwen laten kansen liggen. Jij ook?

Pin It
Veel ambitieuze vrouwen laten kansen liggen. Jij ook?

‘Ik weet niet zo goed wat mijn talenten zijn’ vertelt een deelneemster tijdens een Talentscan. Ik denk wel dat ik talenten heb maar ik kan ze nog niet benoemen. En hoe maak je die stap naar iets anders?. ‘Ik ben er bijvoorbeeld wel goed in om mensen aan te voelen. Maar dat kan ook erg lastig zijn want ik voel ook echt alles. En ik sluit me er vervolgens weer voor af omdat ik er anders in verzuip’. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen