De 10 signalen die je laten zien dat je je talenten niet succesvol inzet

Pin It

Iedereen is wel verslaafd aan iets: of je je nu suf shopt als je je rot voelt, continue bevestiging nodig hebt van anderen of dat je van jezelf 6 dagen per week moet sporten. Misschien ben je verslaafd aan hard werken, kun je nooit alleen zijn of check je continue je WhatsApp. In onze maatschappij is het ontzettend makkelijk om verslaafd te raken. Je kunt jezelf op allerlei manieren verdoven: om de minuut je telefoon en of Facebook checken of jezelf avond na avond verliezen in al weer zo’n meeslepende  Netflix serie.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Drie signalen dat jij aan het overleven bent in je (werkende) leven

Pin It
Drie signalen dat jij aan het overleven bent in je (werkende) leven

Veel vrouwen zitten niet lekker in hun vel. Ze zijn ongelukkig in hun (werkende) leven. En…

 • Voelen dat de pit eruit is
 • Hebben geen energie meer
 • Staan op een punt dat ze niet meer weten welke richting ze uit moeten
 • Ervaren geen innerlijke rust
 • En weten totaal niet naar welke baan ze moeten zoeken.
 • Hebben jobs waar ze geen energie uithalen
 • Hebben een functie die niet bij hun persoonlijkheid passen

Relaties lopen er zelfs op mis en veel vrouwen krijgen ook nog een burn-out of worden er zelfs ziek van.  En al deze vrouwen (op alle denkbare werk- en opleidingsniveaus ) hebben drie verschillende overlevingstechnieken om ermee om te gaan:

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent: Hoe kun je er voor de ander zijn als je niet weet wie je zelf bent

Pin It
Wat is mijn talent: Hoe kun je er voor de ander zijn als je niet weet wie je zelf bent
Het is geen geheim meer dat veel vrouwen klunend en zuchtend door het leven gaan. Dat ze volledig in de ban zijn van de waan van de dag, zichzelf verliezen in de chaos en de snelheid van de veranderingen niet meer kunnen bijbenen. Ze staan niet in een lijn met zichzelf in het leven en halen er niet uit wat erin zit. Hoe komt dat nou? Hoe kan het toch dat zo veel vrouwen hun talent en passie nauwelijks in hun dagelijkse leven kunnen inpassen? Hoe kan het dat sommige vrouwen daar zelfs zo ver in gaan dat ze bijna ‘verdoofd’ hun leven leven?

Veel vrouwen worden letterlijk ziek  van te lang niet goed in hun vel zitten

Ze klunen maar door. Hup, de schaatsen aan en vonkend de straat op. Ze worden letterlijk ziek van te lang niet goed in hun vel zitten. Migraine, maag- en rugklachten, hartproblemen, onzekerheid, faalangst, echtscheiding en slecht ouderschap zijn het gevolg. Slepende onvrede en langdurig ongeluk creëren niet alleen een enorm persoonlijk probleem , maar ook een wereldwijd sociaal en maatschappelijk probleem. Denk alleen al aan de economische impact: wat kosten al die burn-outs, het zuigende ongenoegen en het psychosomatische ziekteverzuim de maatschappij en nog doen we er met zijn allen niets aan. In elke geval niet genoeg. Raar? Ik denk van niet Je leert namelijk nergens hoe het wel moet.

Veel vrouwen hebben braaf geleerd om hun huiswerk te doen

Het belangrijkste vak op aarde staat op geen enkel curriculum.Het vaak heet ‘je talent op een productieve manier inzetten’ ideologie en de ‘weten wie je zelf bent’ ideologie. Het is het meest mooie en duurzame vak wat er bestaat want je hebt er je hele leven lang plezier van (op je werk, in je relaties en de relatie met jezelf natuurlijk). Het is bij dit vak ook belangrijk om niet te spieken want jouw unieke talenten DNA ziet er weer heel anders uit dan bij de buurvrouw. Het heeft helemaal geen zin om te kijken hoe een ander het doet want die heeft weer heel andere talenten. Op welke school wordt dit vak gegeven? Welke organisaties hebben nu al talent als startpunt voor verdere ontwikkeling? Op een aantal plekken zie ik het langzaam ontstaan, hoewel het dan ook dan vaak om slechts een beperkt deel van het vakgebied betreft of iets wat er alleen maar op lijkt.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Een reactie plaatsen

10 carrièretips voor ambitieuze vrouwen met pit die vastlopen in hun werkende leven

Pin It
10 carrieretips voor vrouwen met pit die vastlopen in hun werkende leven
 • Wil jij iets gaan doen wat beter bij je past (en goed voelt)?
 • Heb je het het gevoel dat je minder uit jezelf haalt dan dat er mogelijk is?
 • Wil jij je verder ontwikkelen?
 • Wil jij weten wat je nodig hebt om op je best te performen?
 • Heb je het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling? 
 • Heb je het gevoel dat je je energie op de verkeerde plekken inzet?
 • Heb je nog niet helder wat je droom precies is?
 • Vind je het frustrerend dat je niet naar iets toe kan werken dat goed voelt?
 • Wil jij je prioriteiten helder krijgen en een pad uitstippelen die goed voelt en past bij je unieke talenten?

Veel vrouwen lopen vast in hun werkende leven

Afgelopen zes jaar heb ik ontzettend veel vrouwen gesproken en gecoacht die vastlopen in hun (werkende) leven: ze weten en voelen dat er meer is, ze voelen dat ze veel meer kunnen dan dat ze nu doen maar kunnen er niet de vinger op leggen wat het dan is. En zo sukkelen ze door. Denken dat dat erbij hoort. En dat gaat op een gegeven moment erg frustrerend voelen want ze staan stil. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Hoe vind je die leuke baan (als je als vrouw geleerd hebt op de mening van anderen te vertrouwen)

Pin It
Hoe vind je die leuke baan als je geleerd hebt op de mening van anderen te vertrouwen

Het zweet stond op mijn voorhoofd. Ik stoeide met 500 woorden die uiteindelijk 1 blog moesten worden. We hadden een strikte deadline en het waren veel meer woorden geworden. ‘Wat ga ik deleten?’ Ik vind alles belangrijk! 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

De 5 manieren om snel een baan te vinden die bij je past (alleen voor ambitieuze vrouwen met pit)

Pin It
Hoe kom je dichter bij je ideale (werkende) leven: 5 tips van vrouwen met pit

“Ik zit gewoon in een enorme dip!”. Ik hoor de frustratie en teleurstelling in haar stem. Ze legt het uit: ‘ik bedoel normaal gesproken herpak ik mezelf en ga ik gewoon door en ik heb een hekel aan mensen die passief zijn maar nu komt er niks uit mijn handen. Ik zie het niet meer zitten. Ik wil een totaal andere richting op. Ik wil iets nuttigs en zinvols doen waar ik energie uithaal. Maar hoe kom ik er snel achter wat ik moet doen? Ik ben vast komen te zitten en denk alleen maar in cirkeltjes. Ik weet niet meer wat ik echt leuk vind om te doen en waar ik nu echt goed in ben. En dat drukt heel zwaar op me. Ik voel me uitgeblust”

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Wat is mijn talent: wat niemand weet over talent

Pin It

Wat is talent eigenlijk?

Talentdenken is ‘hot’. En dat is logisch. Maar wat ‘talent’ dan precies betekent is veel lastiger te bepalen. 

Talent is een natuurlijke en zich herhalend patroon van denken, voelen of zich gedragen dat op productieve manier kan worden ingezet. Zo gezien is de intuïtieve neiging om de dingen te onderzoeken een talent. Als je van nature geneigd bent tot competitie, is dat een talent. Of als je charmant bent , is dat een talent. Volgens deze definitie kunnen we zelfs schijnbaar negatieve eigenschappen een talent noemen, maar dan alleen als ze op productieve manier kunnen worden ingezet. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe je snel je focus vindt in je werkende leven ( 5 tips van een van de beste chefkoks ter wereld)

Pin It

Je krijgt geen 2e kans..

Hij wist dat hij als jonge chef kok hard moest werken om dit restaurant goed te laten lopen.

Hij voelde een erg hoge druk om een succes van het restaurant te maken waar hij voor ging werken maar de tafels bleven leeg.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe je vanuit overvloed kunt leven zonder hard te werken

Pin It
Hoe je een ontembare vrouw wordt door weer naar je hart te luisteren.

Geïnspireerd door het ‘hart’ – Werken Event, van  Dr. Ir. Ellen de Lange de Ros (auteur, spreker en business coach) afgelopen donderdag in Amsterdam, had ik me voorgenomen om een blog vanuit mijn ‘hart’ te schrijven.  Tijdens haar event vertelde ze dat hart-werken haar zoveel heeft opgeleverd- spiritueel maar ook materiaal en zakelijk en dat dat alleen nog maar de manier is waarop ze nog wil werken. Ja wie wil dat nu niet:  ’Vanuit je ‘hart’ werken’ en ‘je ‘hart’ volgen’ en ‘vanuit je hart een blog schrijven’?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent: De metafoor van de trein

Pin It
Bezinning op eigen leven en loopbaan

De metafoor van de trein

Wat wil je zelf eigenlijk?

Je zit in een rijdende trein, ver van het raam. Je kijkt naar buiten, maar je kunt niet goed volgen hoe het daar is. Landschappen en huizen snellen voorbij. Zo gaat het vaak. Verandering na verandering. Het gaat maar door. Je probeert steeds mee te bewegen, maar soms kun je het niet meer volgen. Dan heb je geen overzicht meer. En wie ben je zelf? Wat wil je zelf eigenlijk? Heb je zelf nog iets in te brengen? Is jouw visie soms niet interessant? Waarom wordt er niet om jouw mening gevraagd? Als je je mond opendoet, is er dan nog iemand die naar je luistert?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen