Tijd om het masker af te doen

Pin It
Tijd om het masker af te doen

Miranda zit in de put. Ze weet het even niet meer. ‘Hoe maak ik nu een stap in de goede richting?’. ‘Ik haal op dit moment al jaren geen voldoening uit mijn werk, mijn energie is op en elke avond lig ik uitgeteld te zappen voor de tv’.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe veel vrouwen verstoppertje spelen in hun (werkende) leven

Pin It

Als Saskia ‘moet’ vertellen waar ze goed in is dan hoor je haar stem zachter worden. Ze kan met gemak omschrijven waar  ze niet zo goed in is of wat ze zou kunnen verbeteren aan zichzelf, maar weer ze goed in is? Wat haar talenten zijn?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coach amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

De 12 grootste tijdverspillers voor vrouwen

Pin It
12 grootste tijdverspillers voor vrouwen
 1. Veel vrouwen nemen de stem van hun innerlijke criticus te serieus: ga inzien dat de innerlijke criticus een deel van je is. Jij bent niet die stem. Zorg ervoor dat de criticus een stapje terug doet en er ruimte komt voor alle andere delen in jou. Door de criticus te serieus te nemen heb je geen tijd om je te richten op wat je wel wilt en blijf je dus alsnog in je veilige cirkel, daar waar de criticus je graag heeft. Zo kun je jarenlang in cirkeltjes blijven draaien. Als dat geen tijdverspilling is.
 2. Veel vrouwen willen alles perfect  doen: de perfectionist in jou verdraagt het niet als anderen zien dat je onvolmaakt bent. Hij is bang dat je dan kritiek krijgt en niet serieus genomen wordt of door de mand valt. Maar het perfectionisme gaat ten koste van genieten van wat er al is. In plaats van alles tot in de puntjes te plannen, voor te bereiden totdat iets perfect is (wat heel veel tijd in beslag neemt) kun je het ook gewoon doen. ‘Done is better than perfect’. Noem alles wat je doet ook een experiment. Haalt de druk van de ketel. 
 3. Veel vrouwen vergelijken zichzelf met anderen: en dat is niet productief. Jezelf vergelijken met anderen maakt je bitter, jaloers en onzeker. Als wij onszelf vergelijken met iemand anders, vergeten we voor het gemak even dat we niet alles van die desbetreffende persoon weten. Zo zien wij niet waar die persoon midden in de nacht van wakker ligt, welke vervelende hobbels die persoon in het verleden heeft gehad (of nog doorheen gaat) en wat voor twijfels die persoon zelf met zich meedraagt. Ieder mens heeft de neiging om de beste kant van zichzelf aan de buitenwereld te laten zien. Jezelf daarmee vergelijken levert dan ook een scheef beeld op. Bedenk altijd dat achter dat ‘mooie plaatje’ nog veel meer schuil kan gaan. Ook is het vaak een bliksemafleider zodat je niet meer naar jezelf te hoeft te kijken. Maar het levert je helemaal niks op. 
 4. Veel vrouwen proberen het iedereen naar de zin te maken: Vooral vrouwen zijn van oudsher gestimuleerd om zorgzaam te zijn en zichzelf weg te cijferen. Je richt je dan te veel op de wensen van de ander maar het is  letterlijk onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Anderen kunnen over jouw grenzen heengaan. En wanneer je moeite hebt om NEE te zeggen, dan ben je altijd de klos. Je wilt niemand teleurstellen en je krijgt steeds meer op je bord. En geen NEE durven zeggen is een veel voorkomende oorzaak van burn-out.
 5. Te veel vrouwen zitten in hun hoofd: Als je het contact met je gevoel kwijtraakt, zit je teveel in je hoofd. Dat kun je herkennen doordat je veel zit te malen. Je wilt niet zijn waar je nu bent. Deze rationele denker in jou houdt je emoties buiten de deur. Lijkt heel handig maar zolang de rationele denker, de hoofdrol blijft spelen, komen je intuïtie, verlangens, spontaniteit en spiritualiteit niet aan te pas en dat kan vooral in het vinden van de baan die bij je past heel onhandig zijn. In ieder geval is piekeren een ontzettende tijdverspilling wat je ook letterlijk lichamelijk kan uitputten. 
 6. Veel vrouwen ronden hun taken niet af: en dat kost stiekem ontzettend veel energie en onnodige (onbewuste) aandacht. Belangrijk om beslissingen te maken: je voert het uit of je laat het los. Probeer ook wat vaker bij één ding tegelijk te zijn. Door maar één ding tegelijk te doen, ben je vanzelf meer volledig aanwezig en minder afgeleid. Maak ook eens wat vaker een not-to-do list. 
 7. Sommige vrouwen willen alles alleen doen: en dat kan moeheid veroorzaken, een continue ‘rush’ gevoel. Belangrijk om te  leren delegeren, hulp te vragen en wat vaker samen te werken. Wanneer je moeite hebt om zaken te delegeren, dan is de consequentie dat je alles zelf mag doen. Het wordt snel te veel en ergens bereik je vervolgens de burn-outgrens.
 8. Veel vrouwen maken zich veel te druk om wat andere mensen denken: In plaats van je continue af te vragen wat andere mensen denken sta wat vaker stil wat jij belangrijk vindt en voelt. Te veel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ontdek wat jou gelukkig maakt. Leer jezelf kennen en ga op zoek naar wat voor jou belangrijk is. Waar sta jij achter, waar wil jij je mee verbinden? En wat schrap je liever uit je leven?  Je hebt maar een leven. 
 9. Veel vrouwen leiden niet hun eigen leven: en dat maakt je ongelukkig. Dus probeer wat vaker naar je hart te luisteren en vaker trouw te blijven aan jezelf. Trouw blijven aan jezelf houdt in dat je keuzes maakt, die bij jou passen en die voor jou goed voelen. En geen keuzes maken omdat iedereen het nu eenmaal doet. Of omdat jij denkt dat je iets moet. Volg je eigen pad/kompas en leer om wat vaker nee te zeggen.
 10. Veel vrouwen laten zich leiden door angst: Onbewuste overtuigingen zorgen ervoor dat je risico’s uit de weg gaat. Het lastige is dat je er doorgaans niet bewust van bent. Leer je denkpatronen herkennen. Ze ontnemen je de kans om jezelf te ontwikkelen en beïnvloeden vaak je keuzes op een negatieve manier. 
 11. Veel vrouwen hebben geen zicht op hun talenten: Hierdoor mis je een duidelijke focus. Als je geen zicht heb op je talenten dan kun je er ook geen vorm aan geven. En verspil je te veel tijd, energie en geld aan zaken die niet tot resultaten leiden. 
 12. Veel vrouwen zetten maskers op:  Vermoeiend om iemand te zijn die je niet bent. Dus zet wat vaker je masker af. Hoe vaak zijn we niet bezig alle barsten dicht te plamuren in een poging alles perfect te laten lijken? Dus laat wat vaker je barsten zien. Daardoor zullen mensen om ons heen zich ook vrij voelen om zich verbonden te voelen met je en authentiek te zijn. 

Ben jij ook een vrouw die meer uit zichzelf en het leven wil halen

Meld je dan aan voor mijn Talentscan. In een persoonlijk gesprek van 30 minuten zoomen we in op je situatie. Een Talentscan is niet zozeer een coachsessie. In dit half uur bespreken we wel wat je huidige uitdagingen zijn, je leert wat je nodig hebt om je sneller te ontwikkelen en we gaan ook kijken wat er nodig is om je probleem op  te lossen of waar kansen voor jou liggen. En we stellen vast of ik je kan helpen met de ‘ontdek je talent’ trajecten die ik aanbied.  Het gesprek is dus bedoeld voor mensen die op dit moment er aan toe zijn om grote stappen te maken en echt te willen investeren in hun ontwikkeling. De Talentscan wordt uitgevoerd door mij.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Iedereen heeft talent

Pin It
iedereen heeft talent

Bijna alle vrouwen die ik spreek via een Talenscan en of traject hebben 1 ding gemeen; ze weten niet wat hun talenten zijn en voelen zich daar onzeker over. Ook vinden ze  het lastig om hun talenten te benoemen. Vaak komen ze dan aan met ‘ja ik houd ervan om met mensen te werken’, ‘Ik ben een goede teamplayer’, ‘kan goed organiseren’.  En dat komt dan ook op hun CV of motivatiebrief te staan. Maar eigenlijk zegt dit helemaal niks. Maar het is wel herkenbaar. Na mijn afstuderen en nog vele andere werkervaringen daarna zou ik hetzelfde geantwoord hebben als iemand mij vroeg waar ik goed in was. Had totaal geen focus. En zo belandde ik van de ene’ oninteressante’ job (bekeken vanuit mijn talentenbril) in de andere. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent: 7 dingen die passievolle mensen doen

Pin It

“Reach for the moon. Even if you miss you’ll end up among the stars”

 • Merk je dat je te vaak aan anderen de schuld geeft van jouw gebrek aan geluk en passie.
 • Heb je vaak het gevoel dat er iets ontbreekt of niet klopt?
 • Twijfel je erg vaak aan jezelf?
 • Stel je vaak dingen uit?

Als je op een van deze vragen een ‘ja’ hebt geantwoord dan ben je toe aan meer passie in je leven. 

Wat is passie?

Passie is een veelbesproken onderwerp. Passie is ook een zeer persoonlijke ervaring. Een gepassioneerd leven is een leven dat verbonden is met een bestemming. We vinden het allemaal prettig om het gevoel te hebben dat ons leven een doel heeft. We willen allemaal een passie hebben voor wat we doen, opgetogen zijn over hoe we onze dagen doorbrengen, van ons leven houden en voelen dat we een waardevolle bijdrage leveren. Als je namelijk gaat doen waar je van houdt, waar je heel gepassioneerd over bent, gaat je leven onvermijdelijk een richting uit die jij je zelfs niet kan voorstellen.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coach amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent: ‘waarom vrouwen op hun 37ste nog steeds niet het beste uit zichzelf halen.

Pin It
Wat is mijn talent; niet goed genoeg vinden.

“Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik wil, ” verzuchtte een deelneemster tijdens een Talentscan. 

“In mijn huidige job word ik niet op waarde geschat. 5 jaar geleden ben ik er zo’n beetje ingerold maar nu werk ik er dus al 5 jaar. Het eerste jaar vond ik het werk wel uitdagend maar sinds een paar jaar haal ik er geen voldoening meer uit. Mijn werk kost mij veel energie en ik zit niet zo lekker in mijn vel. Ik wil vol vertrouwen een nieuwe stap maken maar ik twijfel over alles”.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coaching- Amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Doe deze 5 dingen niet als je gelukkig wilt worden in je baan

Pin It

Doe deze 5 dingen niet als je gelukkig wilt worden in je baan

Ik weet precies hoe ongelukkig jij je voelt. Ik heb er ook jarenlang rondgelopen, in corporateland. In mijn nette pantalon en een saaie blouse. De hele dag op mijn kont naar een stom beeldscherm kijken. Uit je vel springen van gebrek aan beweging. Stomme opdrachten, stomme baas. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coaching- Amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Met de billen bloot.

Pin It

‘Als je geen risico’s durft te nemen, neem je het grootste risico’ – Erica Jong 

Je kwetsbaar voelen

Brene Brown, schrijfster van het populaire boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ omschrijft ‘kwetsbaarheid als volgt:  ‘onzekerheden trotseren, risico’s nemen en je emotioneel blootgeven’.  Maar kwetsbaarheid is nogal een ding in deze wereld die gericht is op perfectionisme. Je eigen kwetsbaarheid kan erg ongemakkelijk voelen maar het bij een ander zien is ook voor velen ongemakkelijk: het confronteert je namelijk  met iets dat er voor jou zelf niet mag zijn. Je wilt er dus ook liever niet mee dealen bij een ander. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Coaching- Amsterdam, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

De groeten aan ‘moeten’. In 7 stappen naar totale ongehoorzaamheid

Pin It
De groeten aan moeten. In 7 stappen naar totale ongehoorzaamheid

Groen, rood, minder rood.  Mijn handen vlogen van links naar rechts. Ik maakte carrière als tomatensorteerster in Bowen (Australië). Een heel jaar werkte en reisde ik rond in dat geweldige continent . Ik had allerlei soorten baantjes: van werken in een snackbar op een industrieterrein tot serveren in een hippe tent in Melbourne. En ik werkte zelfs nog even op een vissersboot met stoere zeemannen. Ja, in 1995 voelde ik mij optimaal met het leven verbonden. Alles kwam zoals het kwam. Ik deed wat ik wilde, niet dat wat ‘moet’. Mijn plan ontvouwde zich zichzelf. Een grote FLOW ervaring waarin plezier je de weg wijst. Dat moet toch ook in NLD kunnen dacht ik toen? Volgens Mihaly Csikszentmihalyi, de grondlegger van FLOW wel.  

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe maak je een switch in je carrière (zonder dat je 3 stappen terug hoeft te doen)

Pin It
Hoe maak je een switch in je carrière

Je staart naar je kledingkast

Naar alle kleren die daar hangen.

Groene, zwarte, witte tiesjurtjes.

Je hebt geen idee wat je nu weg kan doen. Je zucht. Dit kon wel eens héél lang gaan duren.

 

Als je begint met je zoektocht naar een nieuwe baan voel je je net zo.

Lees verder...

Geplaatst in Coaching- Amsterdam, Ontdek je talenten, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen