Hoe je als jonge professional voor jezelf opkomt zonder je opgelaten te voelen.

Pin It
Nooit meer stuntelen op de werkvloer ( voor vrouwen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen)

Cindy vraagt zich af of haar vrouwelijke collega’s ook zo over eerder stoppen met werk denken.

Ze moet vandaag uiterlijk om vier uur weg om met haar vriend een lang weekend weg te kunnen. Ze  twijfelt of ze open kaart zal spelen met haar baas, Bram. Ze is bang dat hij haar niet ambitieus genoeg vindt, dat hij haar ziet als iemand die er de kantjes vanaf loopt.  Dat wil ze niet. Dus ze besluit om maar gewoon naar de vergadering te gaan, te hopen dat die niet te lang uitloopt en dan zo snel mogelijk naar huis te kunnen gaan.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe word je een zelfverzekerde vrouw zonder een BITCH te worden

Pin It
Hoe word je een zelfverzekerde vrouw zonder een B I T C H te worden

Ben jij zo iemand die altijd doet wat haar gevraagd wordt, zo hard mogelijk werkt en bij iedereen in de smaak wilt vallen? Dan heb jij misschien last van het lieve-meisjessyndroom. Het type meisje dat zich zo uitslooft om het anderen naar de zin te maken dat ze zichzelf verwaarloost. 

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent? Vind een baan door jezelf te onderscheiden

Pin It

‘je wordt toch wel in een hokje gestopt; bepaal zelf welk hokje dat is.’ 

De noodzaak van jezelf onderscheiden

  • Heb je de zoveelste afwijzing ontvangen op je sollicitatie?
  • Lukt het je maar niet om een baan te vinden die bij je past?
  • Blijf je zitten waar je zit omdat je denkt dat er in crisistijd geen leuke banen meer te vinden zijn?
  • Wil je wel ander werk maar weet je niet welk ander werk bij je past?

Je bent niet de enige. Na de zoveelste afwijzing geloof je niet meer dat je ooit nog eens die leuke baan zult vinden. Hierdoor ontstaat er een grote behoefte om elkaar ervan te overtuigen dat gewoon inderdaad genoeg is en dat het het verstandigst is om je maar gedeisd te houden en je te schikken in je bescheiden lot. Maar niets is minder waar! 

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat niemand weet over talenten

Pin It

Wat is talent eigenlijk?

Talentdenken is ‘hot’. En dat is logisch. Maar wat ‘talent’ dan precies betekent is veel lastiger te bepalen.

Talent is een natuurlijk en zich herhalend patroon van denken, voelen of zich gedragen dat op productieve manier kan worden ingezet. Zo gezien is de intuïtieve neiging om de dingen te onderzoeken een talent. Als je van nature geneigd bent tot competitie, is dat een talent. Of als je charmant bent , is dat een talent. Volgens deze definitie kunnen we zelfs schijnbaar negatieve eigenschappen een talent noemen, maar dan alleen als ze op productieve manier kunnen worden ingezet.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe tem je je innerlijke criticus. 3 tips

Pin It
Hoe tem je je innerlijke criticus. 3 tips

Ken je van die momenten dat die innerlijke babbelbox in je hoofd maar niet ophoudt met ouwehoeren. Die tegen je zegt dat je het weer niet goed doet, dat je niet nuttig bezig bent, dat je zwak bent, niet leuk genoeg bent. Ja die ja…Die innerlijke babbelbox kun je ook wel de innerlijke criticus noemen. Die innerlijke criticus vindt zichzelf ontzettend belangrijk. Deze innerlijke criticus in jou is nooit tevreden. Hoe goed je ook naar hem luistert en probeert jezelf te veranderen zoals hij dat wenst, hij achtervolgt je en wordt alleen maar sterker. Hij is precies een vader of moeder die kritiek op je levert. Je doet het nooit goed. Hij is net een draak waar almaar nieuwe koppen aan groeien zolang je niet definitief met hem afrekent. Hoe meer je probeert te veranderen, hoe sterker hij wordt. Probeer het hem naar de zin te maken en hij wordt alleen maar groter. De oplossing is het spelletje niet meer meespelen maar hoe doe je dat dan? Daar gaat dit artikel over: afleren het spel van de criticus te spelen plus 3 tips om deze te temmen.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe schakel je je intuïtie in bij uitdagende (loopbaan) vragen? 2 oefeningen die je op weg helpen

Pin It

Ben je niet gelukkig in je werk? Sta je voor een kruispunt? Vind je het moeilijk om keuzes te maken, in harmonie met jezelf? 

Bij uitdagende (loopbaan) problemen ben je snel geneigd om  concrete oplossingen te bedenken. Via online testjes en loopbaanboeken als ‘Welke kleur  heeft jouw parachute?’  hoop je dat het antwoord op ‘wie ben ik?’ en’ welke functie past bij mij?’ snel boven tafel komt. Alsof het kiezen van een loopbaan om  een berekening gaat. Maar ondanks dat je het hele boek doorspit en  braaf de opdrachten uitwerkt kom je er toch nog niet uit: je hebt nog steeds geen antwoord op je vraag ‘wat wil ik nu echt?’

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe maak je een goede (carrière)keuze ? 5 tips die echt werken

Pin It
Hoe maak je de juiste keuze in je carriere? 5 tips die echt werken

Beslissingen nemen. Knopen doorhakken, richting bepalen. Er zijn weinig dingen die ingewikkelder zijn dan de goede keuzes maken.  Eigenlijk is het bizar, want je maakt constant, de hele dag door keuzes.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wat is mijn talent: Wat niemand weet over verdwalen

Pin It

“Als je nieuwe wegen wilt ontdekken moet je durven verdwalen”

Bedenk jij elke dag weer nieuwe beroepen? Voelt het alsof je met je rug tegen de muur staat? Voel je je verdwaald in je werkende leven?

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe voorkom je dat je voor iedereen zorgt, behalve voor jezelf. 4 tips om uit deze dynamiek te komen

Pin It

 

Ervaar jij een drastisch energieverlies en een plotselinge daling van de motivatie voor je werk?

Iedereen kent hoogte-en dieptepunten in zijn of haar carrière. De druk wordt steeds hoger. Het gevoel dat je de controle verliest komt steeds vaker voor.  In deze situaties ervaar je dat je steeds minder gezien voelt in je talent. Je gaat vechten voor erkenning en waardering die er in veel gevallen gewoon niet komt. Hierdoor zal je steeds meer last krijgen van energieverlies, je gaat twijfelen aan eigen kunnen en kunt niet meer de kracht en zelfsturing opbrengen om er iets aan te doen. Onderstaand artikel geeft je inzichten in hoe je in deze dynamiek terecht bent gekomen.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Niet durven, toch doen !

Pin It
Niet durven, toch doen

De enige manier om beter over jezelf te gaan denken is te doen waar je zo bang voor bent’

Ik moet bekennen dat het me veel moeite heeft gekost om een goed onderwerp te vinden voor mijn blog. Mijn PIT was op “vakantie”. Ik zag er als een berg tegenop om een leuk verhaal te bedenken waar ik jou blij mee kon maken. Tot gisteren. Al bladerend in het boek “niet durven, toch doen” van schrijfster Susan Jeffers, besefte ik dat dit onderwerp het topic van dit artikel gaat worden. Dit boek gaat dieper in op angsten en daar hebben we allemaal wel eens last van. Ik durf bijvoorbeeld al honderd keer meer dan 3 jaar geleden maar nog steeds ervaar ik momenten waar ik wel 3x over moet nadenken voordat ik actie onderneem.

Lees verder...

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen