15 signalen dat jij een echte B I T C H bent

Pin It

Heb jij als ambitieuze vrouwelijke professional heel helder wat je wil maar worstel je in je (werkende) leven nog steeds met de volgende zaken:

 • Je vraagt jezelf af hoe je vaker voor jezelf kunt opkomen
 • Je neemt je keer op keer voor om op tijd je gevoel te benoemen maar kropt het toch te lang op. 
 • Je wilt op tijd aan de bel trekken maar je blijft toch vaak te lang hangen in een relatie die niet goed loopt, een baan waar je geen voldoening uit haalt of een project die niet bij je past?
 • Je wilt bepaalde zaken op je werk en of privé leven bespreekbaar maken maar het ontbreekt je aan de juiste woorden om jouw visie duidelijk uit te leggen aan collega’s, partner en of manager? 
 • Je voelt je gefrustreerd maar kunt er nog niet echt de vinger op leggen waar je dan precies behoefte aan hebt?

Je bent niet de enige. 

Veel vrouwen hebben hier last van. En dat is ook niet zo gek…

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Het roer om? Ken jezelf (10 tips voor zelfontdekking)

Pin It
 • Niet gelukkig in je (werkende) leven?
 • Sleep je jezelf naar kantoor, overspoeld door gevoelens van zinloosheid?
 • Vraag je je dan af hoe je opnieuw op koers komt in harmonie met jezelf? 

Veel vrouwen rollen van het ene werk in het andere werk; andere vrouwen blijven juist een leven lang hangen in dezelfde sector en of job terwijl ze niet op hun plek zitten. 

Waarom?

Omdat het omgooien van je loopbaan om lef vraagt en vooral veel kennis over jezelf. 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

De 7 stappen om je talenten te ontwikkelen (speciaal voor vrouwen met pit)

Pin It

Wist jij dat er 7 verschillende stappen zijn die je kunt zetten om je talenten te ontwikkelen?

Veel vrouwelijke professionals kennen deze stappen (nog) niet. En maken daardoor veel ‘fouten’ in hun carrière. Zo missen ze veel mooie kansen. 

Wat zie ik veel vrouwelijke professionals wel doen?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Hoe je als ambitieuze vrouw, zacht werken gebruikt om harde resultaten te bereiken ( 10 tips)

Pin It
Hoe je als ambitieuze vrouw met pit zacht werken gebruikt om harde resultaten te bereiken
 • Voel jij je nog te vaak onzeker
 • Werk je te hard?
 • Doe jij nog veel te vaak van alles tegelijk? 
 • Maak jij jezelf kleiner dan nodig is?
 • Voel je dat werken (in je bedrijf) anders kan. En wil jij dat ook? Maar ga je toch door in de waan van alledag? Om ’s avonds weer uitgeblust op de bank te ploffen?
 • En komt er, ondanks je harde werken- simpelweg niet genoeg uit je handen en boek je niet de gewenste resultaten?

Je bent niet de enige.

Veel vrouwen zwoegen en werken te hard. 

Hard werken en zwoegen lijkt voor veel vrouwen wel een verslaving. Druk, druk, druk. Deadlines halen, zwoegen en zweten. Keihard buffelen om daarna uitgeput niets te doen. Wij vrouwen werken ook te hard omdat we onze eigen talenten (visie), intuïtie en verlangens niet durven te volgen. We verstoppen ons achter de regeltjes van anderen (“Dat moet zo van mijn baas”, “Mijn man wil dat….”, “Mijn vriendinnen doen het ook niet”..) omdat dat lekker veilig is. Terwijl wij onszelf zo kleinhouden lopen we wel mooie kansen mis. Waarom blijven we dat dan doen? Omdat je eigen weg volgen moed vraagt. 

Onzekerheid bij vrouwen

Hard werken door onzekerheid is zeker iets wat een terugkerend probleem is bij veel vrouwen. Ook Tara Mohr, veelgevraagd (vrouwen) coach, spreker en schrijfster ziet ontzettend veel vrouwen zichzelf klein houden. Mohr zegt dat vrouwen zichzelf niet toestaan om ‘groot’ te zijn, om hun stem te verheffen en hun successen te vieren. In plaats daarvan werken zij zich liever te pletter en vertonen veel ‘please’ gedrag, willen alles perfect doen of durven nooit fouten te maken omdat ze anders bang zijn dat ze worden neergehaald.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties staat uit voor Hoe je als ambitieuze vrouw, zacht werken gebruikt om harde resultaten te bereiken ( 10 tips)

Hoe je als ambitieuze vrouw meer uit het leven kan halen

Pin It
Hoe haal je als ambitieuze vrouw meer uit het leven

Maak ruimte voor jezelf.

Onderstaand artikel is geschreven door  journaliste Enith Oostlander en is gebaseerd op een interview met mij, een aantal maanden geleden)

Een leuk huis, een gelukkig gezin, een prima baan en een prachtige tijdlijn op Facebook: we hebben vaak alles wat we willen. Toch zijn we continu op zoek naar nog meer geluk en willen we het liefst een grotere tuin, een tweede auto en een nieuwe uitdaging. Maar worden we daar wel echt gelukkiger van?

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

5 energiegeheimen waarmee je je vakantiegevoel vast kunt houden.

Pin It

Toen ik onlangs in Zuid Afrika was, maakte ik een wandeling langs de Atlantische oceaan. Van Camps Bay naar Kaapstad. Het was een heldere, windstille, zomerse dag, zo één waarvan je geest zelf ook stil wordt. Er liepen maar weinig mensen en terwijl ik stevig doorstapte, bedacht ik hoe geweldig ik mij voelde. Weg uit de dagelijkse sleur en nog aan het begin van mijn twee weken durende avontuur.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Reacties staat uit voor 5 energiegeheimen waarmee je je vakantiegevoel vast kunt houden.

Serracoaching is aan het groeien en daarom op zoek naar een slimme, doortastende en snel schakelende Virtual Assistant

Pin It
Virtual Assistant

Ik weet nog goed dat ik mij inschreef bij de Kamer van Koophandel in 2011. Met een grote smile liep ik het pand uit. Ik voelde me ontzettend vrij, sterk en energiek. Vanaf dat moment kon ik namelijk alles zelf bepalen.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Een reactie plaatsen

‘Ik wil ook alles uit mijn talenten en mijn leven halen’

Pin It

Mariëlle is een coach die je bewust maakt van wat je nu echt voelt en je laat ontdekken en ervaren wat er nog meer mogelijk is. Bij haar leerde ik om mijn hart te volgen en te focussen wat daarvoor nodig is. Door met haar te werken krijg je inzicht in hoe je het beste uit jezelf haalt, je kijkt naar wat je kunt en hoe je dit kunt inzetten om je doelen te bereiken. Hier krijg je een enorme energie boost van. Ingrid Venner 

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Workshop: hoe geef je snel vorm aan je talenten

Pin It
Workshop Talenten

Strengths are your pathway to excellence

Veel vrouwen weten niet hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen

Goede opleidingen en indrukwekkende cv’s ten spijt, vaak weten vrouwen niet eens waar ze goed in zijn en hoe ze het beste uit zichzelf halen. Ze werken ontzettend hard. Houden vele ballen in de lucht. Willen zichzelf bewijzen. En als dan op enig moment die verwachte erkenning niet volgt, raken ze diep teleurgesteld. Dan slaat de twijfel toe over wat ze in huis hebben. Ze verpieteren en passen zich te veel aan de omgeving aan. Kleur verdwijnt uit hun leven. Vaak weten vrouwen heel goed te vertellen waar ze niet zo goed in zijn. Het is daardoor lastig zichzelf te profileren. Duidelijk aangeven wat zij te bieden hebben is nog een enorm groot ding.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

7 manieren om je talenten te verspillen

Pin It
7 manieren om je talenten te verspillen

Vooraf had Marjan zich er toch iets anders van voorgesteld… Aan de knoop in haar maag voelde ze dat het niet goed zat. Waarom had ze daar niet naar geluisterd?

Marjan is zes maanden geleden van baan veranderd, omdat ze ongelukkig werd van haar andere werk en voor haar gevoel haar talenten onbenut liet. Na een loopbaantest gedaan te hebben, besloot ze vol goede moed te solliciteren bij een ander bedrijf.  Uit die test had ze geconcludeerd dat deze nieuwe baan goed bij haar zou moeten passen. Maar nu, na zes maanden, begint haar energie al te dalen en denkt ze:  ”Daar gaan we weer…”.

Lees verder...

Geplaatst in Carrièretips voor vrouwen met pit, Talent in de spotlight | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen