Over

Pin It

Hey


Ik lijk heel erg op jou. Na mijn afstuderen belandde ik vaak in jobs en werkomgevingen waar ik niet gelukkig van werd. 

Ik begon erg optimistisch 

Na studies in Den Haag (hbo Internationaal Communicatie Management) en Madrid heb ik gewerkt in Melbourne (Australië) en op verschillende andere plekken op deze aardbol. Tijdens mijn reizen en vele banen in binnen- en buitenland heb ik zeer veel interessante mensen mogen ontmoeten. Dit geeft mij het gevoel dat ik leef. 

Maar daar kwam snel verandering in

Na mijn studie ben ik werkzaam  geweest in diverse functies bij commerciële organisaties. Maar bij al deze bedrijven lukte het me maar niet om  goede loopbaankeuzes maken of mijn talenten productief in te zetten. Ik ging mij steeds meer focussen op waar ik niet goed in was en voelde mij steeds onzekerder. Op een gegeven moment had ik er genoeg van (ik had een dieptepunt bereikt) en besloot toen om mijn professionele koers te verleggen: ik liet mij niet meer langer leiden door wat ‘goed’ stond op mijn CV maar wat goed voelde in mijn hart. 

Weer mijn hart volgen

Vanaf dat moment ging alles heel snel. Ik schreef mij in voor een post hbo-opleiding tot coach/counselor en toen vielen  al snel alle puzzelstukjes in elkaar: van kleins af aan ben ik al geboeid door de uniekheid van mensen, wat hen motiveert, drijft en inspireert. Nieuwsgierig, gegrepen door de verhalen en hun levens. 

Mijn eigen bedrijf oprichten

Halverwege mijn studie, (acht jaar geleden), besloot ik  om voor mezelf te beginnen. Dat was het begin van Serracoaching: de Talent Academy voor vrouwen. Mijn bedrijf groeide snel omdat ik alle ruimte had om mijn ‘ondernemers’ en coach talenten in te zetten (waar ik mij destijds nog niet bewust van was). 

 Waarom richt ik mij voornamelijk op vrouwen?

Ik zie, coach en spreek veel ambitieuze en slimme vrouwen die op hetzelfde punt vastlopen. Ook zie ik dat deze vrouwen veel te hard werken, te veel pleasen, en zichzelf nog te klein maken (nemen weinig ruimte in voor hun talenten visie  en inbreng). En dat kost vaak onnodige energie. Ook zie ik dat bij veel vrouwen de taal om over talenten te praten tekort schiet. Daardoor lopen deze slimme vrouwen mooie kansen mis. Vervolgens verpieteren ze, waar ze zichzelf en hun omgeving geen plezier mee doen.

Door vallen en opstaan

Ik heb door vallen en opstaan een weg gevonden waarin ik weer gelukkig en succesvol werd. Nu ik weet hoe je dat voor elkaar krijgt (en door de samenstelling van mijn talenten, 8 jaar honderden vrouwen gecoacht te hebben en vele coach-talenten en counseling opleidingen gevolgd te hebben in binnen-en buitenland) wil ik deze ervaring, expertise, tools, tips en tricks graat met je delen. Ik geloof en zie dat iedereen uniek is en talenten heeft, maar 90% onbenut laat. We kunnen veel meer dan we denken. Ook geloof ik dat we nu in een wereld leven, waar we vrouwen met pit nodig hebben, die wakker worden (zich niet meer verschuilen), die hun grootste dromen durven te leven en die in zichzelf en hun unieke talenten geloven. Het is mijn grote passie, om vrouwen die dat ook willen, daarbij te ondersteunen.  Het is echt elke keer weer bijzonder om te merken dat iedere deelnemer weer compleet anders is, zijn eigen unieke stijl heeft en over unieke talenten beschikt. Als deelnemers zelf gaan voelen dat zij uniek zijn en over waardevolle talenten beschikken. En daaropvolgend kansen grijpen die bij zichzelf en hun talenten passen dan haal ik daar een enorme voldoening uit. 

Successen behalen met talent! 

De manier van naar het leven kijken is het meest bepalend.  Negatieve overtuigingen, denkpatronen en overlevingsmechanismen houden je tegen om nieuwe paden in te slaan. Je denkt aan alles wat je niet kunt en wat niet voor jou is weggelegd: je komt niet meer tot je recht en je bent in een neerwaartse spiraal geraakt. Zonde! Het is mijn passie om jou te laten een wat je allemaal al in huis hebt. Je weer in contact brengen met je gevoel, je echte talenten en zielsdrijfveren. Ik geniet ervan als ik mag meedenken dat jij je doelen bereikt en je ogen weer gaan stralen. Na een coachingtraject bij mij durf jij weer keuzes te maken die goed VOELEN en kies je voor je eigen pad. Je wordt weer een vrouw met pit. 

A coach is someone who tells you
What you don’t want to hear,
Who has you see what you don’t want to see, 
So you can be who you have always
known you could be Tom Landry

Waarom is je talent ontdekken juist nu zo belangrijk?

Tegenwoordig heb je namelijk geen banen meer voor het leven, maar wissel je regelmatig van baan en functie. Nu gaat het er meer om dan ooit dat je jouw krachten leert benoemen en verkopen. Dat is waar vrouwen een stap in moeten maken.” 

Gallup

gallup-certified-strengths-coachWerken vanuit talent (wat is er wel) is mijn grote passie. Het was dan ook een logische stap (als eerste coach in Nederland) om de training te volgen bij Gallup (USA) om nog beter individuele medewerkers en teams te coachen aan de hand van hun talenten. Doel daarvan is om ontwikkeling te baseren op de aanwezige talenten. Dat zorgt voor snelle, energie-gevende en duurzame (vaak exponentiele) groei. Gallup werkt met een geweldig tool, de strengthsfinder test. Dit is een tool waaraan meer dan  50 jaar wetenschappelijk onderzoek is voorafgegaan. Hiervoor heeft Gallup ( de organisatie die de strengthsfinder vertegenwoordigd) miljoenen mensen van laag tot hoog geschoold geïnterviewd. Gallups Strenghts Coaching is gebaseerd op een test om de unieke talenten van individuen te vinden en te ontwikkelen.

embracing-uniqueness-embracing

logosscc

 

 

Bijna 9 miljoen mensen uit 50 landen deden deze test in de afgelopen decennia. Ook ben ik gecertificeerd StrengthsStrategy coach (Master Talenten opleiding) en ben ik bezig met andere Talenten opleidingen bij Strengths Institute Zuid Afrika. In mijn Ontdek je Talent Masters trajecten  benader ik Talenten vanuit divers  invalshoeken. Ik combineer het met technieken als Voice Dialogue, Transactionele Analyse, NLP etc.  Zo heb ik mijn eigen methode gecreëerd waarmee geweldige duurzame resultaten geboekt worden. 

Nederlandse Academy voor psychotherapieDe afgelopen zes jaar heb ik al honderden vrouwen gecoacht en teams getraind (Boeing, Politie Haaglanden, Arkin, CBS de Ontmoeting, Haeghe Groep, ZorgIris et) op hun talenten. En mijn liefde voor deze manier van werken blijft alleen maar groeien omdat ik zulke geweldige resultaten zie. 

officiele-zacht-werken-coach

Drie jaar verschillende ondernemerstrainingen en workshoppen gevolgd bij onder andere Ellen de Lange Ros (Groei Sprong Masters en een Zaak van groei) en Jeff Walker 

In dit exclusieve programma’s voor ervaren online ondernemers heb ik geleerd hoe ik mij verder kon ontwikkelen als ondernemer. In het begin van mijn ondernemerschap zocht ik alles zelf uit: van het maken van een website tot het gebruik maken van Social Media, maar ik voelde dat ik tegen een persoonlijke grens opliep: de grenzen van je eigen creativiteit, mind-set en kennis. Ik had blinde vlekken en voelde dat ik hulp nodig had in het maken van de volgende stap.In deze training leerde ik geavanceerde technieken en tools in te zetten voor online marketing. Ook leerde ik een betere ondernemer te worden. In deze training leer ik ook  hoe je zacht kon werken. Zacht Werken® is de tegenhanger van hard werken en is bedacht door Ellen de Lange Ros. Ik heb geleerd hoe je op een ontspannen manier met je talenten aan de slag gaat en creatief bouwt aan de dromen die ik wilde realiseren met mijn bedrijf. Als je weet hoe zacht werken werkt dan vind je eenvoudig de goede richting in je bedrijf.

Voor wie heb ik gewerkt?

Ik heb voor o.a. de volgende opdrachtgevers gewerkt.

Combi diepgang met talenten (wat kan ik ermee)

Ook houd ik mij continue op de hoogte op de ontwikkelingen van dit gebied. Ik blijf altijd leren en vernieuwen. Een jaar geleden heb ik  bovenop de Strengths Coaching Certification weer een toegepaste opleiding voor senior Talenten coaches afgerond. Juni  2016  heb ik twee fantastische Talenten trainingen gevolgd bij Strengths Instituut in Zuid Afrika (Kaapstad).  En twee maanden geleden ben ik nog een keer terug gegaan naar Zuid Afrika om deel te nemen aan het laatste deel: de Executive Talenten training in Zuid Afrika bij Strengths Institute. Waar ik nu nog mee in een soort van Mastermind Talenten groep zit waarbij we elkaar uitdagen en coachen op talent (executive niveau). Nu ben ik weer bezig om People Acuity coach te worden. Ja daar is mijn talent ‘leergierigheid’ aan het werk. 

Hoe werk ik?

Ik lever maatwerk: afhankelijk van jouw vraag en wensen, kies ik een passende aanpak. Ik leer je te focussen: helder krijgen van jouw doel/wens en gewenste resultaat. Tussen de sessies door word je ook aan het werk gezet. Je gaat ervaring opdoen: hierdoor doe je nieuwe inzichten op: je gaat je eigen negatieve gedrags-en gedachtenpatronen herkennen en wat belangrijker is doorbreken. Na een aantal coachgesprekken zul je voelen dat je over meer keuzevrijheid gaat ervaren en ontdek je al snel je verborgen talenten.

Na een coachtraject bij mij mij weet je wat je talenten zijn, welke rollen het beste bij je passen en in welke contexten ze floreren. Talenten kun je zien als spieren die je moet trainen. Je leert welke acties je kunt ondernemen om je talenten optimaal in te zetten in zowel je werk als privé leven. 

Wat ik al tijdens het eerste gesprek heel indrukwekkend vond hoe zij met onschuldig klinkende vragen snel naar diepe probleempunten kwam. Al na paar minuten merkte ik dat ik over iets praat waarvan ik niet eens wist dat die van belang kan zijn uit het perspectief van mijn ontwikkeling – Alexandra Kecskes – Amsterdam

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze kun je omschrijven als “down-to-earth”. Ook kom ik snel met je tot de kern en coach daar heel strak op. Ik werk niet aan de oppervlakte. Zonder diepgang plak je alleen maar een pleister op de wond. Even werkt het maar na verloop van tijd ga je weer verder op de oude voet. Ik ga aan de slag met je onderbewuste maar altijd met de vertaling naar het heden ( je krijgt handvaten waar je direct mee aan de slag kunt) Die combinatie blijkt in de praktijk zeer succesvol en het leidt tot zeer effectieve coachgesprekken. Na vaak 1 of 2 gesprekken zijn al heel goede resultaten behaald.

Ik luister, ben eerlijk en direct, durf je te confronteren en ga voor een praktische benadering. Mijn taak is niet om te oordelen; ik geef feedback, houd je een spiegel voor en help bij de vertaling van je gedrag op weg naar het beoogde einddoel. Tijdens de coachgesprekken neem ik de tijd voor je. Abrupt afgebroken sessies komen hier dus niet voor. 

Als professional hanteer ik de richtlijnen van de beroepenorganisaties NOBCO en Gcoach

Ongelukkig in je loopbaan?Mijn ideeën en kennis stel ik graag voor je open! Een goed begin is om mijn gratis e-book ‘Ongelukkig in je loopbaan? 10 tips om uit je comfortzone te stappen‘ te downloaden. Tevens ontvang je dan tweewekelijks gratis tips en artikelen in je inbox. Klik hier en er een verschijnt een inschrijfformulier waar je je kunt aanmelden.

Veel leesplezier. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

Wil je NU al persoonlijke hulp en durf je het avontuur aan te gaan?

Meld je dan aan voor mijn Talentscan. In een persoonlijk gesprek van 30 minuten zoomen we in op je situatie. Je leert wat je nodig hebt om je sneller te ontwikkelen en we stellen vast of ik je kan helpen. De groeiscan wordt uitgevoerd door mij. Ik reserveer enkele gratis plaatsen voor vrouwen die willen investeren in hun talenten.

                      IK MELD MIJ AAN VOOR DE TALENTSCAN

Ervaringen deelnemers Serracoaching trajecten: 

Charlotte van LeeuwenWat mij het meest heeft aangesproken in de manier waarop Mariella werkte is haar totale aandacht voor jou als persoon. Ze heeft geen vast programma, ze kijkt heel erg wat jij op dat moment nodig hebt en durft te vertrouwen op haar gevoel daar in. Het meest bijzondere van de coaching vind ik dat ze in staat is om jouw eigen kracht te laten voelen en daarin zelf de wegen te vinden die jou bij jouw kracht brengen. In plaats van dat je afhankelijk word van coaching, leer je juist nog beter op je eigen benen staan. Ik ben door het coachingstraject anders naar mezelf gaan kijken, milder, meer om mezelf gaan lachen en vaker terug te weten gaan naar de kern van wie ik ben. Ik zou zeker velen andere het coachingtraject met Mariella aanraden. Een van de beste manieren om je geld te besteden, ook omdat – als je lekker in je vel zet – zeker als ondernemer, het dubbel en dwars terug verdiend. Charlotte van Leeuwen – Amsterdam
Sanne SmitMijn coachingstraject begon ik met het idee dat ik erachter wilde komen wat mijn talenten zijn en de daarbij passende droombaan te vinden. Dat ik mij een jaar later zo goed zou voelen als ik nu doe had ik nooit durven dromen! Wat een ontzettend goede investering in mijzelf!  Ook was ik voor ik begon aan het coachingstraject aan het overwegen om de studie toegepaste psychologie of diëtetiek te gaan volgen. Beide studies leken mij interessant, maar ik was erg aan het twijfelen. Ik was er niet zeker van dat ik mijn droombaan zou vinden met een van deze diploma’s. Een studie van vier jaar kost mij veel geld en nog meer tijd, dus leek het mij geen goed idee om hieraan te beginnen met die twijfels. Nu ik weet wat mijn principes, mijn drijfveren en mijn talenten zijn, weet ik ook dat mijn twijfels over de studies gegrond waren alleen wist ik toen nog niet waarom. Nu weet ik wat ik kan en wat ik wil en daar heb ik geen diploma toegepaste psychologie of diëtetiek bij nodig. Sterker nog, ik hoef waarschijnlijk helemaal geen studie van vier jaar meer te volgen om mijn droombaan te vinden! We gaan nog verder met mijn talenten, maar ik heb nu al zoveel aan dit traject gehad. Wat een energie en rust tegelijk! Sanne Smit – Noord Holland
Ontdek je talenten - deelneemsterZonder dat ik het zelf altijd snapte is er een proces in gang gezet waar ik nu alleen maar heel blij mee ben, maar ik heb me er echt aan moeten overgeven. Een proces van jezelf (nog) beter leren kennen, bewust worden van ‘triggers’ en vaste patronen in jouw reacties, en je realiseren dat het ook anders kan, dat je daar een keuze in hebt. Die bewustwording vind ik zo belangrijk en daar heb ik nog elke dag profijt van. Pas daarna kun je gaan kijken naar je talenten, daar waar je kracht ligt, en daarmee aan het werk gaan. Ik gun iedereen zo’n traject; het is een cadeautje voor jezelf en ik ben ‘zachter’ voor mezelf geworden, ik heb meer compassie met mijzelf gekregen, en voel me trotser op wie ik ben en hoe ik in het leven sta: stevig aan het stuur! Petra -als zelfstandige werkzaam in de uitgeverijbranche
Sandy WarmenhovenHet kennismakingsgesprek was voor mij ongemakkelijk, wat mij triggert: deze vrouw kan iets voor mij betekenen. Zij doorziet iets! Mariella is een doortastende vrouw die mij enorm geholpen heeft in het ontwikkelen van mijn talenten.We gingen samen een traject aan met intensieve en diepgaande gesprekken en oefeningen afgewisselt met behoorlijke tussen-pozen voor bezinning. Het heeft mij enorm geholpen eerst te werken aan een basisgevoel van eigenwaarde en respect om vervolgens de talententest te doen. Dit moment van coaching zal ik nooit en te nimmer vergeten. Het leerde mij terug te veren uit wanhoop en angst naar een voortstuwende kracht. Sandy Warmenhoven – Amsterdam
Karin van den BroekMariella heeft mij in een korte tijd duidelijke inzichten en handvatten gegeven. Ik kwam binnen met een loopbaanvraag en kwam eruit als een sterker en gelukkiger persoon. De energie ging weer stromen in mijn lijf en dit heeft me op werkgebied als prive veel opgeleverdIk durf meer te vertrouwen op mijn gevoel en mijn eigen weg te volgen. Vind het minder erg om niet 100% zeker te weten of ik juiste keuze maak. Als mijn gevoel zegt dat het goed is, is dat voldoende om verder te gaan. Dit scheelt enorm veel gepieker. De gesprekken hebben me direct nieuwe inzichten gegeven. En in zo’n korte tijd, super! Voelt alsof ik een springplank heb gekregen, nu is het tijd om te springen!- Karin van den Broek. 
Antonella PagliaroWat jij mij hebt geleerd tijdens jouw sessies is om in te zien welke talenten ik heb. Zo leerde ik dat er aangeleerde en aangeboren talenten zijn. Grappig was om te ervaren waar ik deze in mijn leven geplaatst had en dat ik ze niet ten voordele van mijzelf inzette. Jij hebt mij geleerd om deze talenten bewust in te zetten zodat ze voor mij gaan spreken en mij energie geven. Jij bent in staat om de quote van Paolo Coelho te verwezenlijken, ’ we moeten vergeten wie we denken te zijn, om te kunnen ervaren wie we echt zijn’  Antonella Pagliaro